Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel
Snel, ervaren en voordelig

Zwitserduits de voertaal in Zwitserland

Zwitsers Duits is naast Frans en Italiaans één van de drie voertalen van Zwitserland. Iemand die regelmatig zaken doet met de Zwitsers weet dat het Duits dat in Zwitserland wordt gesproken een heel eigen taal is. Snelvertaler werkt met specialisten die de taal en de cultuur kennen en begrijpen. Voor alle documenten en vertalingen in het Frans, Italiaans, maar ook het Zwitserduits kunt u vertrouwen op de vertalingen van de experts van Snelvertaler. Of het nu gaat om vertalingen van stukken die in het Zwitser Duits geschreven zijn, of u wilt uw presentaties of offertes in het Zwitser Duits vertalen, op de website van vertaalbureau Snelvertaler krijgt u een vertaalservice die snel en correct is ten opzichte van traditionele vertaalbureaus en dat tegen erg competitieve prijzen!

Zwitserduits is een unieke taal

Het Zwitsers Duits is ontstaan uit een verzameling van dialecten die in de verschillende kantons van Zwitserland en Liechtenstein gesproken worden. De schrijftaal van het Zwitsers Duits is Hoogduits maar wijkt af van het standaard Duits dat in Duitsland wordt gebruikt. Allereerst is de toonsetting in het Zwitserduits anders dan in Duitsland en hierom soms moeilijk te begrijpen als u iets vanuit het Zwitserduits wilt vertalen. Ook de spelling van het Zwitserduits is in sommige gevallen afwijkend. Een mooi voorbeeld is de ‘ß’. Een echte kenner weet dat de ringel S in het Zwitserduits niet gebruikt wordt. Iemand die succesvol zaken wil doen in Zwitserland, stelt zijn of haar documenten op in de Zwitserse variant van het Duits. Maar ook voor particulieren die correspondentie met Zwitserland uitwisselen over bijvoorbeeld bankzaken, het kopen of verkopen van huizen of voor het in orde maken van emigratiedocumenten, is het fijn om te kunnen vertrouwen op de discrete en gecertificeerde vertaalservices van Snelvertaler.

Technologie en industrie centraal in de Zwitserse economie

Wanneer zakelijk aan Zwitserland wordt gedacht, dan wordt in eerste instantie gedacht aan goed verdienende beleggers met inkomensnormen die bij de private banking sector horen. In werkelijkheid is Zwitserland de ideale plek voor technische en industriële bedrijven die streven naar vergaande ontwikkelingen in biotechnologie, farmaceutica, chemie, IT, nano- en milieutechnologie en financiële technologie voor het bank- en verzekeringswezen. Bovendien biedt Zwitserland als locatie een goed investeringsklimaat voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Zwitserduits vertaling van specialistische documenten

Snelvertaler werkt met professionele vertalers en tolken die naar hun moedertaal vertalen. We vertalen vanuit het Nederlands, maar ook vanuit Engels, Spaans, Frans, Italiaans en zelfs Duits documenten naar het Zwitserduits. Omgekeerd hebben we al vele documenten en vertalingen gemaakt vanuit het Zwitserduits naar andere talen, inclusief het Nederlands. We hebben veel ervaringen met het vertalen van contracten, leveringsvoorwaarden en andere juridische documenten. Voor Zwitserse bedrijven zijn technologische vertalingen enorm belangrijk gebleken. Denk aan de vertalingen als de gebruikswaanwijzingen voor machines, uitleg van draadmodellen en bijsluiters van medicijnen. Bij deze belangrijke documenten kan een kleine vertaalfout verstrekkende gevolgen hebben. Met Snelvertaler doet u zaken met een professioneel vertaalbureau Zwitserduits dat met experts werkt voor vertalingen van:

Financiële documenten: contracten, offertes, algemene voorwaarden, verkoopaktes, financieringsaanvragen en andere financiële documenten.

Technische documenten: handleidingen, gebruiksaanwijzingen, handboeken, draaiboeken, project omschrijvingen en andere technische documenten die in de hoogwaardige Zwitserse industrie gebruikt worden.

Medische documenten: verslagen, protocols, bijsluiters, medische claims, toelatingsaanvragen en andere hoogwaardige medische documenten.

Algemene vertalingen: Uw presentaties, brochures en website worden professioneel omgezet in het Zwitserduits.

Meer informatie of een prijs voor vertaling opvragen?

Voor meer informatie over de vertaalservice of het inzetten van een tolk kunt u vrijblijvend een offerte opvragen bij Snelvertaler per e-mail of per telefoon. Voordat wij aan uw vertaling beginnen, krijgt u van ons eerst een offerte. Heeft u doorlopend vertalingen? Dan maken we graag afspraken met u zodat we nog sneller en voordeliger kunnen werken.

2019-11-18T11:40:30.9558881Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 50 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.