Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

Professionele ondersteuning door onze Chinese vertaaldienst

Foto van Yvonne

Neem snel contact op met onze ervaren projectmanagers!

China is één van de snelst groeiende markten in de wereld en het wordt alsmaar winstgevender om zaken te doen met dit land.

Het grootste obstakel om zaken te doen in China is de taal, deze is zeer complex en erg moeilijk om te leren voor westerlingen. Hoewel veel Chinese zakenmensen Engels praten, is communicatie in de Chinese taal van essentieel belang om transacties te sluiten. Hebt u een vertaling van of naar het Chinees nodig? Neem dan snel contact op met onze ervaren project managers!

De aantrekking van de Chineessprekende markten

De gigantische Chinese markt en lage productie- en arbeidskosten maken China bijzonder aantrekkelijk. De Chinese autoriteiten bieden ondernemers die willen investeren ook alsmaar meer ondersteuning.

Er worden inspanningen geleverd om de markt open te stellen en de wet- en regelgeving aan te passen. Het administratieve systeem wordt momenteel ook grondig hervormd. Er worden ook betere beschermingsmaatregelen voor intellectuele eigendomsrechten en auteursrechten van buitenlandse bedrijven geïmplementeerd. Voor vele bedrijven vertegenwoordigt China nu een belangrijk aandeel van de wereldwijde afzetmarkt.

Chinese beleefdheid

Als u zakendoet in China is het van essentieel belang dat u de beleefdheidsnormen die hun oorspong vinden in de confuciaanse traditie in acht neemt. Deze traditie bepaalt de hiërarchische verhoudingen die specifiek gelden voor zakelijke relaties en transacties. Als u zaken wilt doen met Chinese zakenlui is het belangrijk dat u nooit te direct bent en nooit onmiddellijk zegt wat u wilt en waar het op staat. Zo kan uw zakenpartner ook nooit gezichtsverlies lijden. Verzoeken worden in China altijd vermomd als subtiele hints. Daarom is het belangrijk om de nuances in zakelijke gesprekken te herkennen en zo misverstanden te vermijden.

Verder is bescheidenheid ook erg belangrijk. Chinezen houden niet van mensen die opscheppen over hun prestaties en vaardigheden. Als u een Chinees de hand schudt, moet u zeker geen stevige handdruk verwachten. Deze traditionele begroeting is niet gebruikelijk in de Chinese zakencultuur en wordt ook maar gedaan voor transacties met westerlingen. Zorg dus dat u de hand van uw zakenpartner zeer voorzichtig schudt en meteen weer lost. Geschenken zijn in China een goede manier om uw zakelijke relaties te onderhouden.

Vertrouw enkel op mensen die vertrouwd zijn met de Chinese cultuur, taal en gebruiken. Wij helpen u graag verder. Bel ons op of stuur ons een e-mail.

Wij werken uitsluitend samen met opgeleide moedertaalsprekers die ervaring hebben in uw vakgebied. Zij kennen de Chinese taal door en door en leveren nauwkeurige vertalingen. Vertel ons waar wij u mee kunnen helpen en wij bezorgen u snel een vrijblijvende offerte op maat!

2019-11-11T10:38:46.9152715Z
Loubna Bekkaoui
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Loubna een e‑mail
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 44 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.