Persbericht Snelvertaler

Almere, 4 november 2009

Klantvriendelijke registratie domeinnaam kan tienvoudige opbrengen

Vlak voor de toelating van vreemde tekens in domeinnamen door de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) registreerde vertaalbureau Snelvertaler in Almere het domein Übersetzungsbüro.de. De 10.000 euro die hiervoor werd betaald, bleek een gouden investering. Inmiddels werd een eerste bod van 100.000 euro gedaan op deze naam.

Algemeen directeur van Snelvertaler Erwin Vroom: “In eerste instantie hebben wij deze domeinnaam natuurlijk gekocht om voor onze Duitstalige klanten het zoekgemak te vergroten. Ze hoeven dus voortaan niet meer ‘uebersetzungsbuero’ in te tikken in Google, maar kunnen gewoon de in Duitsland gangbare spelling gebruiken. Dat kort daarop de ICANN-woorden met een Umlaut zou toestaan, heeft ons ook wel een beetje verbaasd. Een andere partij blijkbaar ook, want we hadden al snel dat bod van 100.000 euro binnen.”

Vroom kan niet zeggen van wie het bod afkomstig is en of er wordt op ingegaan. “Wij zien deze domeinnaam als serviceverlening: wij maken het de klant graag makkelijk om ons te bereiken. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan vindbaarheidsonderzoek. Wij zijn dus erg nieuwsgierig of Übersetzungsbüro.de wel werkt.” Een definitief besluit over de verkoop verwacht Vroom niet voor het eind van het jaar.

[Einde persbericht]

2019-03-26T08:40:49.7403464Z

Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Male83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.