Snel
vertaler
Snel, ervaren en voordelig
Snel, ervaren en voordelig

De Portugese taal in Brazilië

Het Portugees is een van de Romaanse talen van de Indo-Europese talenfamilie. Er zijn meer dan 200 miljoen moedertaalsprekers van het Portugees en het is de officiële taal in bijna 20 landen, waaronder Brazilië.

Etymologisch gezien gaat het Portugees terug tot het Galicisch-Portugees, een Romaanse taal die in de vroege middeleeuwen gesproken werd. Met het ontstaan van Portugal heeft het Portugees de status van wereldtaal verworven. Portugal klom op tot een wereldmacht. In de tijd van de ontdekkingsreizen koloniseerde het Portugese Rijk tal van gebieden. Hierdoor werd het Portugees in verschillende regio's over de hele wereld de officiële taal.

Braziliaans-Portugees

In 1500 eiste de Portugese zeevaarder Pedro Álvares Cabral de Braziliaanse kusten op voor de Portugese Kroon. Vanaf 1530 kwam de kolonisatie op gang. Hierdoor werd het Portugees de officiële taal in Brazilië: het enige land in Zuid-Amerika waar Portugees wordt gesproken.

Het Braziliaans-Portugees is trouwens de meest gesproken, gelezen en geschreven variant van het Portugees. Het Europese Portugees en het Braziliaanse Portugees verschillen zowel qua uitspraak, grammatica en woordenschat.

Perfecte vertalingen - zowel grote als kleine volumes

Braziliaans-Portugees wordt door de meer dan 20 miljoen inwoners van Brazilië gesproken. Hebt u zakelijke of persoonlijke documenten in het Braziliaans-Portugees die u wilt laten vertalen naar één van de 150 talen die wij aanbieden? Of hebt u documenten in het Nederlands die naar het Braziliaans-Portugees moeten worden vertaald? Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Onze vertalers die moedertaalsprekers van de doeltaal zijn en tevens vertrouwd zijn met de bijzonderheden van de Braziliaans-Portugese dialecten zullen uw documenten met de uiterste precisie vertalen. Al onze vertalers hebben een vertaalopleiding genoten en hebben ervaring in een bepaald vakgebied of bepaalde sector. Wij kiezen altijd de perfecte vertaler voor uw project.

Hebt u een vertaling van een juridische overeenkomst, bijsluiter, softwareprogramma of geboorteakte nodig van of naar het Braziliaans-Portugees nodig? Wij kunnen u helpen! Ook voor beëdigde en gelegaliseerde vertalingen van officiële documenten kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met onze projectmanagers voor meer informatie of gebruik het offerteformulier. U kunt uw teksten ook mailen en wij bezorgen u dan een vrijblijvende offerte.

2019-11-05T15:54:53.7939209Z
Erwin Vroom
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Stuur Erwin een e‑mail
ISO 9001ISO 17100VViN EUATCTekomATA
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 42 vertalers gaven ons een score van 5,0 uit 5.