Beëdigde vertalingen

Voor een beëdigde vertaling bent u bij Snelvertaler aan het juiste adres. Voor zowel bedrijven als voor particulieren verzorgen wij de vertaling van officiële documenten. Snelvertaler beschikt over professionele vertalers in bijna alle mogelijke talencombinaties, ook voor beëdigde vertalingen.

Wat is een beëdigde vertaling?

Een beëdigde vertaling is eenvoudig gezegd een officiële, wettige vertaling van uw document. Dit houdt in dat deze vertaling voorzien wordt van de handtekening, verklaring en eventuele stempel van de vertaler. Een beëdigd vertaler heeft de juiste opleiding gevolgd en heeft een eed afgelegd bij de rechtbank. De vertaler is daardoor bevoegd om te verklaren dat een vertaling naar waarheid is verricht en dat de vertaling dus een getrouwe afspiegeling van het origineel vormt.

Legalisatie bij de rechtbank

Onze projectmanagers helpen u graag verder met beëdigde en gelegaliseerde vertalingen.

In de meeste gevallen wordt een kopie van het originele document aan de vertaling gehecht. Wij hebben hiervoor niet het officiële document nodig, maar uiteraard is het wel een vereiste dat we over een goed leesbare kopie van het bronbestand beschikken. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van een scan of goede kwaliteitsfoto. Omdat deze vertaling een handtekening en verklaring bevat, wordt het papieren exemplaar altijd per post verzonden.

Hoe weet u of een beëdiging van de vertaling noodzakelijk is?

Vaak vragen officiële instanties om een beëdigde vertaling. U kunt hierbij denken aan de overheidsinstellingen, gemeentediensten, de notaris, de verzekeringsmaatschappij, ... Om er zeker van te zijn of u wel of niet een beëdigde vertaling nodig heeft, raden we u aan om dit vooraf na te vragen bij de instantie of het bedrijf waarvoor u de vertaling nodig heeft. Zij kunnen u hierover uitsluitsel geven. Mocht u toch nog twijfels of vragen hebben, kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Enkele voorbeelden van documenten die vaak beëdigd vertaald worden:

Geboorteakte, huwelijksakte, overlijdensakte, echtscheidingsakte, hypotheekakte, uittreksel uit het strafregister, document voor naamsverandering, adoptiepapieren, alimentatiedocumenten, statuten,

Een diploma

Wilt u uw diploma laten vertalen? Neem contact op met een van onze projectmanagers!

vonnis, uitspraak van de rechtbank, aangifte, rijbewijs, diploma, cijferlijst, referenties, getuigschrift, contract, uittreksel uit de gemeente, uittreksel van de Kamer van Koophandel, ...

Wat kost een beëdigde vertaling?

Omdat een beëdigde vertaling extra tijd en kosten met zich meebrengt, wordt er voor een beëdigde vertaling een kleine toeslag gehanteerd. Om precies te weten wat de kosten zijn van de vertaling van uw document, kunt u het document ter inzage doormailen. Wij bezorgen u dan een gratis en vrijblijvende offerte terug met vermelding van de prijs en levertijd voor de gevraagde vertaling.

Heeft u meerdere exemplaren nodig? Laat het dan ook gerust weten.

Meer weten of een gratis offerte aanvragen?

Wilt u meer informatie, stuurt u dan een e-mail voor een gratis en vrijblijvende offerte. Of bel met een van onze kantoren. Onze projectmanagers staan klaar om uw vragen te beantwoorden.

2018-08-10T16:15:55.7653229Z

Marleen van Dijk
Wilt u meer weten?

Onze specialist beantwoordt graag direct uw vragen.

Female83950
customer service
Professionele vertalers kiezen voor ons vertaalbureau. Snelvertaler is een corporate member van vertalerorganisatie ProZ. 52 vertalers gaven ons een score van 4,9 uit 5.